onsdag, juni 15, 2005

Umeå eller Japan?

Ibland kan det vara billigare att åka till Japan än att åka till Umeå enligt en av mina lärare i högskolan. Löjligt! Men så är det. Tyvärr finns det inte många möjligheter för att resa riktigt billigt inom Sverige, såsom det finns t.ex. i Storbritannien. Visst finns det möjlighet att flyga billigt till de flesta stora europeiska städerna och turistorterna, men inte till andra svenska städer som har en flygplats. Minst sagt är jag lite avundsjuk på britterna, för de kan åka vartsomhelst i sitt land utan att behöva betala mycket.

Jag tittade på Ryanairs websida, där det står att det kan kosta £0.99 + skatt och andra avgifter (£ 14) för en resa från London till Glasgow (ca. 600 km.) Samma priset gäller för returresan. Fyra hundra spänn, tur och retur! Däremot om man vill åka från Kristianstad till Stockholm eller Göteborg, brukar det vara mycket dyrare, vare sig om man åker tåg eller flygplan.

Det finns säkert mycket att se i detta land, och det behövs en känsla av närheten till varandra i det här glesbefolkade landet. Visst är det spännande att åka utomlands, men det kan också vara spännande att upptäcka sitt eget land.

1 Comments:

Blogger apócrifo said...

No podría estar más en desacuerdo con eso que decís mae.... jaja!
Mejor que sea lo contrario! :S

yo por acá dando una vuelta por el blog. Saludos!

17/6/05  

Skicka en kommentar

<< Home